Systemisk Familie Opstilling

Jeg er selv lægeeksamineret fysiurgisk massør og er overrasket over virkningen under og efter behandlingen på muskler, væv og hele kroppen. Hvad der også overraskede mig fuldstændig, var virkning af olierne, der blev brugt undervejs i min behandling.

 Min oplevelse under behandlingen var, at Annette gav mig blide tryk på kroppen f.eks. skuldre, og så kunne jeg føle indefra og mærke f.eks. at muskler på mit baglår spændte op. Det føltes som en meget lokal krampe. Jeg nævnte det, og så trykkede hun et andet sted, og det føltes, som om hun/min krop sendte massage bølger gennem kroppen for at løsne krampen i benet. Bølgerne masserede krampen. Annette understøttede at løsne krampen, ved at jeg duftede til en olie. Jeg fik et indre billede af en plade på en pind, som blev ved med at fordele bølgerne/energien, som blev sendt ned til mit ben (ala brændeovn ventilator).

På mærkelig vis blev bølgerne/energien ved med at køre rundt, selvom duften var væk. Lidt efter aftog effekten, og muskelkrampen var fuldstændig væk.

 Senere i behandlingen fik jeg en mærkelig trykken på brystet, mens Annette behandlede mit ene ben. Jeg nævnte det. Og så trykkede hun på ryggen, og trykket aftog, men forsvandt ikke helt. Så gav Annette mig en olie at dufte til. Jeg følte da en grundstemning, som om jeg var ked af det. Hun tog duften kortvarig væk. Og gav mig en ny duft: Da fik jeg et billede af en gammel træport, som åbnede sig, og på uforklarlig vis begyndte jeg at græde.
Et kort øjeblik var det ret skræmmende, men Annette talte roligt til mig, og vi fortsatte, med den for mig kendte fysiologiske del.

 Systemisk Familie Opstilling

 Anden gang jeg kom til Annette, havde jeg fysiske stress symptomer. Jeg forestillede mig, at en “massage/olie behandling” ville hjælpe. Men i stedet lavede vi en Systemisk Familie Opstilling. Jeg kan bedst beskrive det, som om det var en slags mentaliseringsøvelse, forbundet med en terapeutisk samtale. Vi talte stressor emnet i dybden ligesom hos en psykolog. Efterfulgt af en terapeutiske indsats. Indsatsen satte nogle positive tanker og følelser i gang i forhold til stressorer. Den positive “oplevelse/energi” blev ankret med oliedråber. Olien dufter jeg nu til, når stressorer banker på i hverdagen, og olien fremkalder da sammen effekt, som jeg havde under behandlingen.

Reto