Bowtechbehandlingen foregår således

Jeg tester din krop …

Indledende samtale

Om din ønskede tilstand efter et eventuelt behandlingsforløb. Derefter gennemgår og tester jeg din krop for at finde dens eventuelle spændinger, skævheder og ubalancer.

Selve bowtechbehandlingen

Behandlingen foregår ved, at du ligger på en briks. Du får blide fysiske greb hen over dine muskler, led, sener, bindevæv og fascia (kroppens interne største kommunikationssystem).

Det bringer dig i en afslappet hvilende, næsten sovende(parasympatisk) tilstand, hvor dit ubevidste (autonome) nervesystem, som styrer 80 % af din krops spændingsniveau, restituerer og afspænder sig.

Bowtechgreb skal have tid til at forplante sig i din krop

I behandlingen er der pauser mellem hver serie af greb. Disse pauser er vigtige i behandlingen.

De giver din krop tid til, at grebene kan forplante og integrere sig i din krop.

Forstil dig, at du står ved stranden og kaster sten i vandet. Stenen danner krusninger af cirkler i vandet.

Hvis du kaster mange sten lige efter hinanden, går krusningerne ind og forstyrrer hinandens mønstre/vibrationer og dønninger.

Pauserne i behandlingen er vigtige, for at bowtechgrebets stimulering af kroppen kan få lov til at bølge færdig.

Det giver de mest blivende forandringer og resultater.

En problematik per bowtechbehandling

Tom Bowen, ophavsmanden til Bowen teknikken, mente at kroppen husker og forholder sig bedst til få informationer ad gangen. Derfor er behandling med det mest blivende resultat, at vi sætter målrettet ind specifik på en problemstilling per behandlingsgang, som du ønsker hjælp til at ændre. I stedet for at forvirre kroppen ved at prøve at løse flere ting på en gang.

Problemstillingerne hænger sammen, så ved at vi behandler på en problematik indvirker det også på de andre problemstillinger.

Under selve behandlingen

Under behandlingen kommer mange klienter i en afslappet og afspændt tilstand, hvor de bliver tunge og trætte og nogle falder i søvn. Nogle klienter oplever strømninger af energi som varme, snurren, kilden, prikken, rislen, sitren eller andre kropslige oplevelser, som fx at kroppen justerer sig, mens andre ikke mærker noget. Det er individuelt, hvad klienter mærker, og behandlingen virker ligegodt, om der mærkes kropslig aktivitet eller ikke.

Påklædning

Behandlingen kan foregå på løstsiddende tøj eller bar hud.

Ligamenttræning

Let ligamenttræning kan med stor fordel kombineres med bowtechbehandling. Ligamenttræning aktiverer, smigdig- og blødgør de områder som bowtechgreb løsner.

Efter behandling anbefales

For at opnå den mest virkningsfulde behandling anbefaler jeg

  • Drik ca. 2 liter vand om dagen

For at behandlingen virker mest optimalt, er det vigtigt, at du drikker ca. 2 liter, ikke for koldt vand om dagen. Kroppen har brug for væsken til at transportere løsnede affaldsstoffer via dit bindevæv ud af kroppen.

  • Hjælp behandlingen med bevægelse

Gå ture for at hjælpe kroppen og lymferne med at komme af med affaldsstoffer og få cirkulationen.

Sid kun ned en halv time ad gangen, inden du rejser dig og går en lille runde i stuen. Kroppen har brug for denne hjælp, da kroppen muligvis har været skæv længe og derfor ellers kan falde tilbage i skævheden, som den kender og er vandt med.

Yd ikke fysisk max de første par dage, men hold dig til blid bevægelse og motion. Din krop er løsnet og kan opleves sårbar. Kroppen er muligvis løsnet, så dine små muskelfibre skal trænes, fordi de kan have siddet anderledes i en længere periode. Derfor er det vigtigt, at du ikke kommer i yderstillinger eller udfordrer den, som f.eks. ved at stå på et ben, men sidder ned og tager tøj og sko på, for at hjælpe kroppen til at blive i dens nye genoprettede balance.

  • Hvile og restitution af kroppen

Bowtechbehandlingen arbejder i din krop i 5 – 10 dage efter behandlingen. Giv derfor din krop optimale arbejdsbetingelser, så du opnår de bedste resultater. Det gør du bl.a. ved at hvile og sove rigeligt.

Det kan muligvis forekomme, at du føler dig træt, øm eller har forøgede smerter i et par dage, da kroppen arbejder og trækker i sener og muskelfibre.

Har du mange affaldsstoffer i kroppen, kan der forekomme en influenzalignende tilstand og mulig hovedpine, som er kroppens udrensning af ophobninger.

  • Undgå (helst)

Bowtechbehandlingen sætter vibrationer i gang i fasciaen i bindevævet og aktiverer derved celler og helingsprocesser. Behandlingen foregår hovedsageligt via det autonome nervesystem. For at bibeholde stimuleringen længst muligt i kroppen tilrådes det at undgå:

  • Varmedunke og isposer
  • Dybde og varmemassage
  • Lange hede bade, normale korte bade er helt ok
  • Spabade, jacuzzi og vinter badning

Undgå helst anden form for behandling mens du er i bowtechbehandling, da du ellers kan risikere overbehandling, og at din krop ikke har ro til at færdiggøre og opnå de ønskede resultater.

Har du fået kæbebehandling, undgå da at tygge i hårde fødevarer, fx gulerødder og nødder og at skulle gabe højt hos tandlægen.

Lav aftalte øvelser for at forøge resultatet af behandling

Kontakt mig hvis du bliver usikker eller i tvivl om noget.