Træning i Ulbølle

” Jeg føler mig på en gang både trænet og afspændt”  Clara 14 år

Større bevægelsesfrihed og -glæde

Målet med træningen er større bevægelsesfrihed og -glæde. Ved at kroppen vænnes til at bruge alle dele af sig selv og derved blive mere sikker, stabil og bevægelig. Dette er som en træningsvitaminpille, en kropshygiejne, som afspejler sig i hele vores væren i livet. Vi træner, at små muskelgrupper understøttes af store muskelgrupper. Vi prøver at aflære uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre ved at opbygge nye muskelgruppers samarbejde, mens vi fokuserer på kropsholdning.

Træningen er uden musik, hvor I tales igennem øvelserne med bevidst opmærksomhed på egne bevægelser for at styrke kroppens refleksmønstre og muskelkontakt.

Jeg forsøger at undervise differenceret, så du som deltager kan vælge forskellige sværhedsgrader, og hvad der passer til din dagsform.

Se hvilket/hvilke hold der passer til dit udgangspunkt

Kontakt underviser Annette Preisler for evt. spørgsmål
Tilmelding kontakt Annette eller direkte på

 www.folkeakademietsydfyn.dk

Hold A: Morgentræning med fokus på blid styrke, bevægelighed og bindevæv med brug af bl.a. formroller og elastikker

Mandage med start 28. okt. kl. 8 – 9

Jeg har fokus på at komme kroppen alsidigt rundt og stille lidt krav til kroppens samarbejdsevne og styrke. Når vi bruger kroppen alsidigt som vægt med skiftende tyngdepunkter i varierede bevægelsesmønstre. Stimulerer vi forskellige muskler til hele tiden at tage over for andre, og nye muskelfibre og nervebaner vil etablere sig til gavn for kroppens frie bevægelsesmuligheder. Vi vil hver gang bruge formroller for at arbejde, mens vi er ude af balance og stimulere vores bindevæv med rullen. Ofte vil vi bruge elastikker, hvor hver enkelt deltager selv kan skrue op og ned for intensiteten i træningen.

Medbring vand og måtte

Hold B: Velvære og blid sansestimulerende træning

Mandage med start 28. okt. 9.30 – 10.30

Med stille dynamiske øvelser styrker vi kropsfornemmelse og bygger kroppens ressourcer op indefra med kontakt til led, nerver og kropsfornemmelse. Via stille og blid sansestimulering, vejrtrækning og bevægelses flows dæmper vi kroppens alarmberedskab, og styrker gennem kontakt til sig selv dens styrke og tillid til sig selv. Dette gøres ved at forbedre hjernens styring af kroppen, forbedre cirkulation og træne nervesystemets evne til at nuancere graden af spænding i muskulaturen.

På dette hold opbygger vi kroppens overskud til på sigt at kunne træne uden at få skader og overbelastninger ved for voldsom start af træning.

Medbring liggeunderlag, tæppe og vand

Hold C: Bindevævstræning/Fascia flow relateret til myofascielle forbindelser

Onsdage med start 30. okt. kl. 8 – 9

Eller

Hold D: Bindevævstræning/Fascia flow relateret til myofascielle forbindelser

Onsdage med start 30. okt. kl. 17 – 18

Blide dynamiske gentagende stræk. Enkle øvelser gentages for at gøre bindevævet væskefyldt og bevægeligt. Vores væv og fastlåstheder bliver mest eftergiveligt, elastisk og frit glidende, når kroppen bevæges i en velværetilstand. Vejrtrækningen skal helst forblive normal, ellers træner vi for intensivt. Vi træner med respekt for egen styrke og bindevævs bevægelighed, uden at presse vores krop til at præstere. Øvelser anvises, men der er ingen korrekte stillinger, vi strækker os, der hvor vores krop trænger.

Træningens opbygning er, at vi varmer lidt op for at øge kropstemperaturen. Laver bindevævsflowtræning og slutter af med afspænding

Medbring vand, måtte og tæppe

Hold E: Kom kroppen hensynstagende rundt (stående eller på stole)

Start onsdag d. 30. okt. kl. 9.30 – 10.30

Vi arbejder hele kroppen alsidigt igennem siddende eller stående. Vi styrker led, muskler, mobilitet og bevægelsesfrihed. Vi træner balance, koordination, reaktionsevne og løsner væv bl.a. ved brug af elastikker og fitnesspuder.

Medbring vand

Styrke ( på Stationen i Vester Skerninge)

Styrk kroppens forudsigelighed, tænd gode nerveforbindelser og få derved adgang til flere ressourcer med styrketræning. Vi træner på samme tid koordination, stabilitet og kraftudvikling med elastikker og egen kropsvægt. Der arbejdes dynamisk med gentagelser. Effekten herved er, at vi kommer til stede i vores egen krop med skærpet opmærksomhed. At nervesystemet sender stærkere signaler til musklerne, og får aktivret større andel af de hurtige muskelfibre. Vi træner kredsløb, smidighed, scener og ledbånd.

Torsdage kl. 17 -18 på Stationen i Vester Skerninge  med start 31. okt. 

Kettlebell for begyndere udendørs

Kettlebell for begyndere, der gerne vil styrke muskler, sener, ligamenter, have pulsen op og svede. At træne med kettlebell kræver fokus og at vi spænder op. Da vi på samme tid træner koordination, stabilitet og kraftudvikling. Der arbejdes dynamisk, statisk og med mange gentagelser. Effekten er, at vi kommer til stede i vores egen krop med skærpet opmærksomhed. At nervesystemet sender stærkere signaler til musklerne, og får aktiveret større andel af de hurtige muskelfibre. Kettlebellen giver os skiftende tyngdepunkt, ved at den er i konstant bevægelse, derfor vil forskellige muskler hele tiden skulle tage over. Gentagne kraftudviklinger og opbremsninger styrker sener og ligamenter. Nyere forskning viser, at ved at træne med vægt på denne måde, som man kalder for excentrisk muskelsammentrækning, fjernes nogle overpåpasselige hæmninger, som vores hjerne ellers passer på os med. (kilde Anna Bogdanova)

kommer udendørs til foråret igen, pt vinterpause  Karl Madsensvej 2 Ulbølle

Medbring egne kettlebell eller kontakt mig på 29843339 jeg har en del Kettlebell

Aktuelt: lige nu kan du træne

Er I en familie/ gruppe der gerne vil arrangere en træningsprøvetime, som f.eks. en sommer aktivitet. Er I velkommen til at kontakte mig, så finder vi et tidspunkt