4 forskellige korte træningsforløb i Ulbølle Forsamlingshus

5 træningsgange for 300 kr.

Målet med træningen er større bevægelsesfrihed og -glæde. Ved at kroppen vænnes til at bruge alle dele af sig selv og derved blive mere sikker, stabil og bevægelig. Vi træner at små muskelgrupper understøttes af store muskelgrupper. Vi prøver at aflære uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre ved at opbygge nye muskelgruppers samarbejde og fokusere på kropsholdning.

Træningen er uden musik, hvor I tales igennem øvelserne med bevidst opmærksomhed på egne bevægelser for at styrke kroppens refleksmønstre og muskelkontakt. Undervisningerne tager mest udgangspunkt i Anna Bogdanovas træningsøvelser og er bygget op på 4 forskellige træningsniveauer.

Se hvilket/hvilke hold der passer til dit udgangspunkt
Kontakt underviser Annette Preisler for evt. spørgsmål
Tilmelding på www.folkeakademietsydfyn.dk

5 mandage med start den 25. april kl. 8.30 – 9.30 pris 300 kr.

På dette hold opbygger vi kroppens overskud til at kunne træne. Med stille dynamiske øvelser styrker vi kropsfornemmelse og bygger kroppen op indefra med kontakt til led, nerver og kropsfornemmelse. Via blid sansestimulering, vejrtrækning og bevægelsesflows dæmper vi kroppens alarmberedskab, og styrker gennem kontakt til sig selv dens styrke og tillid til sig selv. Dette gøres ved at forbedre hjernens styring af kroppen, forbedre cirkulation og træne nervesystemets evne til at nuancere graden af spænding i muskulaturen.

Vil du gerne i gang med at træne, kan dette være et godt sted at starte for ikke at få skader og overbelastninger ved for voldsom start af træning.

Medbring liggeunderlag

Mobilitet og blid styrke for ældre, 5 tirsdage med start tirsdag d. 19. april kl. 8.30 – 9.30 for 300 kr.

Træning af hele kroppen for ældre med fokus på ledbevægelighed, blid styrketræning, balance og føddernes mobilitet.

Medbring liggeunderlag

5 onsdage med Styrkende kropssamarbejde træning start onsdag d. 20. april kl. 8.30 – 9.30 for 300 kr.

Holdets formål er det samme som mandagsholdet. Men på dette hold er der skruet op for kravene til kroppens samarbejdsevne og styrke. Ved at bruge kroppen som vægt med skiftende tyngdepunkter, vil forskellige muskler hele tiden skulle tage over og nye muskelfibre og nervebaner vil etablere sig.

Holdet henvender sig til dig, der gerne vil blive stærkere gennem gentagelser.

Medbring liggeunderlag

Kettlebell for begyndere 5 fredage med start d. 22. april kl. 8.30 – 9.30 for 300 kr.

Holdet er for begyndere, der gerne vil styrke muskler, sener, have pulsen op og svede. At træne med kettlebell kræver fokus og at vi spænder op, da vi på samme tid træner koordination, stabilitet og kraftudvikling. Der arbejdes dynamisk, statisk og med mange gentagelser. Effekten er, at vi kommer til stede i vores egen krop med skærpet opmærksomhed. At nervesystemet sender stærkere signaler til musklerne, og får aktiveret større andel af de hurtige muskelfibre. Kettlebellen giver os skiftende tyngdepunkt, ved at den er i konstant bevægelse, derfor vil forskellige muskler hele tiden skulle tage over. Gentagne kraftudviklinger og opbremsninger styrker sener og ligamenter. Nyere forskning viser, at ved at træne med vægt på denne måde, som man kalder for excentrisk muskelsammentrækning, fjernes nogle overpåpasselige hæmninger, som vores hjerne ellers passer på os med. (kilde Anna Bogdanova)

Medbring liggeunderlag og egen kettlebell eller kontakt mig på 29843339